Garancia

Garancia információk

A garancia hatálya

A woom kerékpárvázakra és alkatrészekre, valamint a KIDS' sisakra a vásárlástól számított 24 hónapos garancia vonatkozik anyaghibák és gyártási hibák esetén. Ez a garancia nem terjed ki a normál elhasználódás jeleire vagy a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra, és csak a magán végfelhasználókra vonatkozik. A garancia nem vonatkozik azokra a végfelhasználókra, akik a termékeket munkájukhoz használják, pl. óvodában vagy játszócsoportban.
A garancia nemzetközi szinten érvényes és átruházható, mivel az termékhez és nem személyhez kötött.
A garancia nem érinti a törvényes szavatossági jogokat.
A törvényes garanciális előírások egyéb kiegészítőinkre és ruházati kínálatunkra vonatkoznak.
A garancia keretében a következő esetekben a garancia iránti igényeket kizárjuk:
  • Elesés vagy baleset okozta károk
  • Az alkatrészek normál elhasználódása pl. LED-ek, dinamók, láncok, gumiabroncsok, felnik, fékbetétek, markolatok, kerékagyak, kormány- és fogaskerékcsapágyak, láncvilla-szerelvények és csatlakozók
  • A fényezés sérülése
  • A nem megfelelő használat, pl. freestyle-ozás, mutatványok és egyéb túlhasználat által okozott károk.
  • Rossz karbantartás 
  • Nem hivatalos woom-kereskedők által végzett, nem megfelelő javítás.
  • Kerékpárok, amelyek vázszámát megváltoztatták, eltávolították vagy olvashatatlanná tették.
  • A kerékpár eredeti szerkezetén végrehajtott változtatások és olyan alkatrészek hozzáadása, amelyek nem engedélyezettek a kerékpárhoz való használatra.
A garanciális igényeket minden esetben egy hivatalos woom kereskedőn keresztül kell benyújtani (ideális esetben azon a kereskedőn keresztül, aki a kerékpárt vagy sisakot a vásárlónak eladta), vagy az info@woombikes.hu e-mail címen, ha a kerékpárt a woom online shopban vásárolta. A sérülést fényképekkel/videókkal stb. kell dokumentálni. Ha a garancia keretében igényt nyújtanak be, a woomnak lehetősége van a hibás alkatrészek javítására vagy cseréjére, amennyiben azt megfelelőnek ítéli. Ha egy alkatrész nem cserélhető ki, mert az adott típus, méret vagy szín már nem áll rendelkezésre, a woom a garancia keretében benyújtott igény kielégítésére egy következő generációs alkatrésznek minősülő alkatrészt biztosíthat. Eredeti pótalkatrész biztosítása nem kötelező. További követeléseket nem lehet érvényesíteni. A garancia nem terjed ki a közvetlen vagy közvetett következményes károk megtérítésére. A vevőnek kell fedeznie a szükséges munkálatok és/vagy a postai és csomagolási költségek felmerülő költségeit.

Kopásra érzékeny pótalkatrészek (például markolatok és pedálok) megtalálhatók weboldalunkon a Pótalkatrészek részben.