Biztonsági tájékoztató 2018-2021-es modellévből származó woom ORIGINAL biciklikről egycsavaros kormányszár rögzítéssel


Kedves woom vásárló!


Tájékoztatni szeretnénk biztonsági problémáról, amely woom ORIGINAL biciklijeink 2018-2021-es modellévben   egycsavaros kormányszár rögzítéssel készült szériáját érintik, tehát amelyekben egyetlen ezüstszínű csavar rögzíti a kormányszárat.


Tudomásunkra jutott, hogy – bár ennek csekély a valószínűsége – ezeknél a modelleknél előfordulhat, hogy a kormányszár, amely a kormányt köti össze a villával, meglazulhat vagy le is válhat és kihatással van a kormányzásra. Awoomezért kéri, hogy az érintett woom ORIGINAL kerékpárt tekerő gyerekek mindaddig ne használják biciklijüket,amíg a kormányszárat nem szervizelték.



Ez a mi biciklinkre is vonatkozik?


Itt ellenőrizheted a bicikliteket


A gyermeked biztonsága legfontosabb prioritásunk.

Ezért kifejlesztettünk egy gyors és egyszerű folyamatot, amellyel ellenőrizheted a bicikliteket.


●  1. lépés: Az online kormányszár ellenőrzéssel meggyőződhetsz róla, hogy érintett-e a biciklid.


●  2. lépés: Ha a biciklid érintett, rendeld meg az ingyenes woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készletet ingyenes szállítással, amelyben mindent megtalálhatsz a kormányszár szervizeléséhez.


●  3. lépés: Használd a woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készletet a kormányszár biztonságos rögzítésére.


Kérjük, használd az online kormányszár ellenőrzést.

Ellenőrzöm a biciklinket.


Az érintett bicikli tulajdonosai szintén jogosultak ingyenes kormányszárszervízre szóló kuponra, amelyet a résztvevő woom márkakereskedéseknél válhatnak be. Ez kiegészítő lehetőség, amelyet azonnal igénybe vehetsz, amíg kézhez nem kaptad a készleted. Keresőnkkel keresd meg a hozzád legközelebb eső kereskedőt, majd kérj időpontot és vidd el a woom ORIGINAL biciklit a szervizbe, hogy a gyermeked pár perc leforgása után ismét kerekezhessen.


A biztonsági tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseidre honlapunkon további információkat találhatsz. További tájékoztatásért kérünk, olvasd el az alább látható GYIK-et vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a productsafety@woom.com címen.


Ezúton is szeretnénk bocsánatot kérni az esetleges kellemetlenségekért és szívből köszönjük az együttműködéseteket, hogy együtt a lehető legbiztonságosabb kerékpározási élményt nyújtsuk a gyermekednek.

Szeretnénk megköszönni, hogy továbbra is a woom biciklit választjátok.


Üdvözlettel

a woom csapata



GYIK Kormányszár biztonsági tájékoztató és megoldás

  1. Alapvető kérdések

1.   Mi a kormányszár biztonsági tájékoztató?

Azokon a 2018-2021-es modellévből származó woom ORIGINAL bicikliken, amelyek egycsavaros kormányszár rögzítéssel készültek, a kormányszárt szervizelni kell. Előfordulhat ugyanis, hogy a kormányt a villanyakhoz rögzítő kormányszár meglazul, vagy akár le is válik, így sérülés kockázata áll fenn.

A woom ezért kéri, hogy az érintett woom ORIGINAL kerékpárt tekerő gyerekek mindaddig ne használják biciklijüket, amíg a kormányszárat nem szervizelték. Az érintett biciklik tulajdonosai jogosultak az ingyenes woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készletére.

Kérjük, mindaddig ne használjátok a bicikliteket, amíg nem tettétek meg az összes szükséges lépést!


2.   Minden woom ORIGINAL modell érintett?

Nem, nem mindegyik az. A kormányszár biztonsági tájékoztató azokra a 2018-2021-es modellévekből származó, 1, 1 PLUS, 2, 3, 4, 5 és 6-os méretű woom ORIGINAL biciklikrevonatkozik, amelyeket azegycsavaros kormányszár rögzítésről  és az ezüstszínű csavarrólismerhetnek fel.


Az újabb woom ORIGINAL biciklik (2022-es modellévtől kezdve) nem érintettek.


Ezeken a bicikliken módosítottuk a kormányszár dizájnját, ezáltal biztonságosabbak.

Ez a mi biciklinkre is vonatkozik? 


Itt ellenőrizheted a bicikliteket >>


A 2018-as modelléve előtti woom ORIGINAL biciklik szinténnem érintettek. Az ezeken a modelleken található egycsavaros kormányszár-rögzítésen fekete csavar található.


Az összes modellév alábbi modelljeit szintén nem érinti a probléma: woom OFF/OFF AIR, woom UP, woom NOW. Ha ilyen biciklid van, tekerj nyugodtan tovább!

A legegyszerűbben az Online kormányszár ellenőrző  eszközzel ellenőrizheted a biciklidet.


Ez a mi biciklinkre is vonatkozik? 

Itt ellenőrizheted a bicikliteket>>


3.   Mennyire komoly a kockázat?

A kormányszár meglazulásának kockázata rendkívül csekély. Ha azonban a kormányszár rögzítőcsavarja nincs teljesen szorosra húzva nyomatékkulccsal a javasolt 10 Nm-re, a kockázat megnő.


4.   Hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy a gyermekem woom ORIGINAL biciklijén levő kormányszár biztonságos?


1. lépés: Az Online kormányszár ellenőrző eszközzel meggyőződhetsz róla, hogy érintett-e a biciklid.


2. lépés: Ha szükséges, az Online kormányszár ellenőrző eszköz segítségével megrendelheted ingyenes woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készleted, amelyet ingyenesen kiszállítunk és amelyben mindent megtalálhatsz a kormányszár biztonságos karbantartásához.


3. lépés: Kövesd akarbantartó készletben található használati utasítást lépésről lépésre, hogy a gyereked a lehető leggyorsabban és a lehető legnagyobb biztonságban ülhessen vissza a biciklijére.

Ingyenes kormányszárszerviz: A kormányszár karbantartó készlet megrendelését követően a woom európai vásárlói egy ingyenes kormányszárszervizre szóló kupont kapnak, amelyet egy közeli woom kereskedőnél válthatnak be. Kiegészítő ajánlatunk keretében időpontot foglalhatsz a neked leginkább szimpatikus kerékpárboltnál és ingyenesen szervizeltetheted a kormányszárat.Használd a woom kereskedő keresőt és megtalálhatod a hozzád legközelebbi woom kereskedőt.

Itt egy útmutató videót találhatsz, amelynek hasznát veheted a készlet kézbesítésekor.




5.   Honnan tudom, hogy a gyerekem biciklijére vonatkozik-e a kormányszár biztonsági tájékoztató?

Ha woom ORIGINAL biciklitek 2018-2021-es modellévben készült,  és egycsavaros kormányszár rögzítése van, a biciklitek lehet, hogy érintett. Kérjük, használd az online kormányszár ellenőrzést.



6. Milyen szerszámokra van szükségem a kormányszár karbantartásához?

Mindegyik woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készlet egy nyomatékkulcsot, egy tasak szerelőpasztát (5g), egy 5 mm-es imbuszkulcsot és használati útmutatót tartalmaz.


Ezen felül szükséged lesz ruhára, papírtörölközőre vagy hasonlóra, valamint univerzális vagy kifejezetten kerékpárhoz gyártott oldószeres zsírtalanítóra, hogy megtisztíthasd a villanyakat.


Kattints ide az utasításért, ami lépésről lépésre ismerteti a folyamatot.


Kattints ide, ha szeretnéd megnézni az útmutató videót.


7. Honnan tudom, hogy mikor használhatom ismét biztonságosan a woom ORIGINAL biciklim?

Miután gondosan követted a woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készleted egyszerű használati utasítását és elvégezted a kormányszár karbantartását (vagy woom kereskedővel szervizeltetted a kormányszárat), a gyermeked ismét használhatja woom ORIGINAL biciklijét.


A kormányszár megfelelő rögzítését úgy biztosíthatod, hogy a szerelőpasztát a villanyakra kened és a csavart a megfelelő nyomatékra húzod. Így a woom bicikli bevetése készen áll! A szerelőpaszta azonnal hat; egy percet sem kell várakoznotok.


Kérjük, tartsd meg a nyomatékkulcsot és ellenőrizd évente, hogy a csavar meghúzási nyomatéka 10 Nm, mivel ez biztosítja a megfelelő súrlódást.


Ha le kell szerelned a kormányszárat – pl. amikor woom biciklidet szétszedve repülőn szállítjátok – kérjük, kend fel ismét a szerelőpasztát a villanyakra, mielőtt visszaillesztenéd a kormányszárat és 10 Nm-re húznád a csavart.

8. A woom biciklim másodkézből való. Érintett lehet?

Minden potenciálisan érintett woom ORIGINAL bicikli tulajdonos, függetlenül attól, hogy újonnan vagy használtan vásárolta-e a biciklijét, ugyanazt az alap kerékpár-karbantartást kell elvégeznie, hogy a kormányszárat ismét biztonságosan használhassák. Ezért a másodkézből származó woom biciklik tulajdonosai szintén jogosultak az ingyenes woom ORIGINAL kormányszár karbantartó készletre.

Létrehoztuk az Online kormányszár ellenőrzést, amellyel könnyedén ellenőrizheted a woom biciklid eredetét, szóval ne aggódj, ha nem tudod, eredetileg mikor vásárolták.



Ha kiderül, hogy a biciklitek érintett, cselekedned kell. A tennivalókat lásd itt.


Kérjük, mindaddig ne használjátok a bicikliteket, amíg nem tettétek meg az összes szükséges lépést!

9. Hogyan szervizelem a kormányszárat?

Nézd meg audiovizuális útmutatónkat, amelyből részletesen megtudhatod, hogyan tarthatod karban a kormányszárat, és kövesd az alábbi lépéseket.

Ezt találod a woom kormányszár karbantartó készletben: 5 mm-es imbuszkulcs, nyomatékkulcs, 5g-os tasak szerelőpasta, amely akár három bicikli karbantartásához is elegendő.


Ezekre lesz szükséged: papírtörölköző vagy ruha, kis adag zsírtalanító oldat (univerzális vagy kifejezetten kerékpárhoz való tisztító folyadék).

1.Lazítsd meg a csavart az 5 mm-es imbuszkulccsal.

2.Húzd a kormányszár és rúd egységet felfelé és vedd le a kerékpárról.

3.Tisztítsd meg a villanyakat zsírtalanító oldatos papírtörölközővel vagy ruhával.

4.Kend be a villanyakat egyenletesen a szerelőpasztával.

5.Helyezd vissza a kormányszárat. Tipp: Helyezd a kormányt már az első nekifutásnál a lehető legegyenesebben a helyére.

6.Ezután igazítsd a kormányt tökéletesen egyenesre.

7.Húzd a csavart 10 Nm nyomatékra a vadonatúj nyomatékkulcsoddal.

8.Ellenőrizd, hogy elég feszesre van húzva a kormány billentésével és elforgatásával.


Meg sem mozdul? Kiváló! A woom ORIGINAL bicikli bevetésre készen áll. Egy percet sem kell várakoznotok!


10. Mennyi időt kell várnom, miután felvittem a szerelőpasztát?

Miután elvégezted a javasolt karbantartást, a woom ORIGINAL bicikli azonnal készen áll a bevetésre.